YouTube'da Dikiş Öğretmek

Becerikli Kadın

Administrator
Geri dönüş olumlu olunca güne harika başladım. 🙏 Becerikli Kadın kanalının videolarını izliyorum. Gerçekten çok işe yarayacak, güzel şeyler yapıyor. Zaten evde olan ya da piyasada kolayca bulunabilecek malzemelerden bir şeyler yapılması çok güzel. Geri dönüşüme de katkı sunan şeyleri seviyorum. Ben aslında çevre mühendisiyim. Galiba bu yüzden artan malzemeleri ya da eski malzemeleri (yoğurt kabı gibi) değerlendiren, işe yarar hale getiren işleri izliyorum. Benim hobim dikiş dikmek, giyim ve ev tekstili konularında daha çok.
Metre metre kumaş almak hem ekonomik olmuyor hem de geri dönüşüme katkı sunmuyor.
O yüzden bit pazarlarını çok seviyordum. Bu pazarlarda konfeksiyon artığı tekstil malzemeleri bolca bulunuyordu, hatta artık endüstriyel makinelere uyum sağlayamayan makara içi hasar görmüş kocaman bobinler bile her renk ve türden vardı.
Şimdi böyle tekstil malzemelerini nereden bulurum bilmiyorum.
Aklıma şu geldi: belki hala İstanbul'da böyle pazarlar kuruluyordur ve gidip gelen hanımlar vardır. Belki bunu işe dönüşürmüş, e-ticaretini yapanlar vardır aramızda benim haberim yoktur. Belki de bu mesaj bazılarımıza yeni bir iş fikri verir.
Artan tekstil malzemelerinin pazarlanması! Ucuza alıp üzerine kar koyup satılabilecek şeyler bunlar.
İstanbul'da olsam yapardım.
Çok yazdım yine 😄 Sabah sabah çenem düştü. Umarım bu mesajı @Becerikli Kadın da görür. O görürse kesin bir yol gösterir. Hem parça kumaş nereden bulunur hem de dikiş makinesiz devam etmek konusundaki fikirlerini alırız. 🌹
Geç gördüm ama gördüm canım 😍. Benim yaşadığım şehirde hiç bir zaman bit pazarı olmadığı için ikinci el bir çok şeyden mahrum kaldık. Maalesef sadece mobilya ve beyaz eşya 2. el pazarı var burada. O yüzden gerçekten de bahsettiğin hadise harika bir iş fırsatı. Tekstilde çalışanlar defolu kumaşları ya da artan bobinleri internette ve hatta burada satsalar hepimiz için mükemmel olurdu. Umarım bu yazınızı okuyan tekstil çalışanları olur. Süpersiniz canım.
 

Becerikli Kadın

Administrator
Bu hafta zor geçti. Çünkü dikiş makinem yok ve çok fazla seçenek var satın almak için. Bu konuda en iyisini yine kadınlar bilir. Ben de hem yazlık elbise diktiğim videoyu paylaşayım hem de bir size sorayım istedim. Dikiş makinesi tavsiyesi olan ya da evinde durup duran küçük düz dikiş yapan (overlok falan gerek yok, basitçe diksin yeter) hatta mini dikiş makinesi dediklerinden önerisi olan varsa buraya yazar mısınız?
Bu elbiseyi elimde diktim ben, tabii ki uzun sürdü. Videolarda dikiş kısmını göstermiyorum. Youtube' unda bir adabı var. Yalandan dikiş dikiyor gibi ne zamana kadar? :ROFLMAO:
Bir de ucuz parça kumaş İstanbul'da bulmak kolaydı. Pandemi öncesi sosyete pazarları kumaş, dikiş aksesuarı kaynıyordu. Artık İstanbul'da yaşamıyorum. Bu konuda ne önerirsiniz? :) Bir fikri, önerisi olan var mı?
Hepinize bol kazanç ve harika bir yaşam diliyorum. 💕
Canım, dikiş makinesi olarak eğer zikzak dikişe ihtiyacın yoksa 2. el çok ucuz ayaklı dikiş makineleri var. Onlardan alabilirsin. O minik makineler maalesef iş görmüyorlar. Ben bi ara çok heveslenip almıştım ama iki kez bile kullanamadım. Kendi şehrinde 2. el satan yerler de vardır. İnternette artık çoğunun iletişim bilgileri oluyor. Hatta bazen çok ucuza 2. el elektrikli dikiş makineleri bile denk düşebiliyor.
 

Becerikli Kadın

Administrator
Merhaba Hatice hanım, Sizi uzun zamandır takip ediyorum. Hatta bu Forumu sayenizde buldum (canlı yayında bahsetmiştiniz). You tube ile ilgili bilgi ve deneyimlerinizi ,başlangıç ve başarı hikayelerinizi yazabilirim demiştiniz. Bunu dört gözle bekliyorum. Yeni başlayan yada başlamak isteyenlere yol gösterecektir eminim. Az çok bir fikrim olsa da başlarken neler olmalı elimizde olmazsa olmaz techizat nedir mesela ? bu konuda burada da başlık açarsanız çok mutlu olurum. Yıllardır düşünüp bir türlü kanal açamayan, sadece izleyici olarak kalan biriyim. Kendi deneyim ve sanat bilgimi yada yaptıklarımı paylaşmak istiyorum ama hiç cesaret edemedim. Gerekli ortamı sağlayamadığım için. Önerileriniz eminim hem beni hem de bu konuda atılım yapmak isteyenleri mutlu eder. Teşekkürler şimdiden.
Canım, çok geç gördüm. Yanlışlıkla bildirim ayarlarını kapatmışım ondan böyle oldu. Geç yanıtım için özür dilerim. Forumda yeni bir başlık açtı ekiptekiler. Oradan dilediğini sorabilirsin. Ayrıca bu gün şu yazı yayınlandı. https://www.paraevde.com/youtube-videosu-cekerek-para-kazanmak/ eminim fikir edinmen konusunda katkısı olacaktır. Bu konuyu daha da açarız, çok ta iyi olur.
 
Görüyorum ki Forumda dikkat çeken bir konu oldu dikiş dikmek. 🥰 Bu beni çok mutlu etti. Kameramın arızalanmasıyla farklı bir ilgi alanına odaklanmam gerekti. Dikiş dikmeye devam edeceğim tabi ki, her işte bir hayır vardır dedim ve günlük burç yorumları hazırlamaya da başladım. Bugün gökyüzü sizin için neler söylüyor burada. Astroloji ile ilgili videolar için kameraya ihtiyaç olmuyor şimdilik. Ama ilerde kamera karşısına da geçerim kim bilir!🌹

Günlük Burç Yorumları burada
🥰
 
Üst