Kahvaltılık Soslar

Feray

Yeni Üye
Var olma nedenleri arasından '' Üretiyorum öyleyse varım'' teorisini kabul edenlerdenim. Bir ev hanımı olarak ; kahvaltılık sosolar, turşular,reçeller,salcalar ve mezeler yapıyorum. Yaptığım ürünler geleneksel, modern, kişiye özel gibi her talebi karşılayacak niteliktedir.
 

jakoben

Administrator
Feray hanım öncelikle ürettiğiniz her ürünün ve emeğin karşılığını bulmasını dilerim. Üreten gelişen toplumlar ancak bu şekilde oluşabiliyor. Ürünlerinizle ilgili blogumuzda ki yazılara benzer bir yazı paylaşabilirseniz. Blog kısmımızda yayınlayabiliriz. Böylelikle üretimimiz daha geniş kitlelere ulaşmış olacaktır. Ayrıca ürünlerinizi (isterseniz resimleriyle beraber) ve fiyatlarını yine bu forum sayfamızda yayınlayıp ilan verebilirsiniz. Sorularınız olursa buradan sorabilirsiniz.
 

Feray

Yeni Üye
Cevizli Kuru Kabak ve Kuru Domates

MALZEMELER:

  • 100 gr kuru domates
  • 50 gr kuru kabak
  • 100 gr klasik ezine peynir
  • 5 ad ceviz
  • 1/2 çay bardağı zeytin yağı
  • 1/2 limon
  • Tuz, karabiber, kekik, maydonoz.
YAPILIŞI:
  • Yazdan kuruttuğumuz domates ve kabakları yarım saat ılık suda bekletelim, sonra 4 dk kaynatalım ayrı tencerelerde soğuduktan sonra zeytin yağı, tuz ve limon ile tatlandıralım ( en az 2 saat bekletilmelidir.).
  • Tatlanan domatesleri ve kabağı tabağımıza istediğimiz şekilde yerleştirelim. Cevizleri havanda içine baharatlarını da katarak küçültelim(cevizlerin yağını çıkartmaya özen gösterelim) sonra peynirle karıştıralım.
  • Ben sadece domateslerin üzerinde tercih ettim sos karışımını ama kabakla da çok güzel oluyor.
Afiyet olsun.
 

Ekli dosyalar

  • da6e984a-38e7-401d-8dd9-149f6d68a989.jpg
    da6e984a-38e7-401d-8dd9-149f6d68a989.jpg
    172.4 KB · Görüntüleme: 1
  • e2c5b362-6e85-4330-9405-0cc1f6933dc7.jpg
    e2c5b362-6e85-4330-9405-0cc1f6933dc7.jpg
    165.7 KB · Görüntüleme: 0
  • 306dc66e-9ac5-4d1b-afa5-d088a8dc1ea8.jpg
    306dc66e-9ac5-4d1b-afa5-d088a8dc1ea8.jpg
    125.1 KB · Görüntüleme: 1

Feray

Yeni Üye
İçi Dolğulu Yumurta ve Domates

MALZEMELER:

  • İsteğe göre yumurta
  • Yumurta oranında domates
  • 1/4 demet maydonoz
  • İç dolğu için peynir( ben ezine kullandım).
  • Tuz, karabiber, limon, toz kırmızı biber, kekik.
YAPILIŞI
  • Yumurtaların iç harcı için ; peynir, baharatlar, tuz, az limon ve yumurta sarısını iyice karıştıralım.
  • Domateslerin iç harcı için; peynir ve limon tercih ettim ben.
  • Sarılarını çıkartmak için yumurtaların sivri kısmını yarıya kadar çapraz kesin ve dikkatlice sarısını kaşıkla alın. İç harcını çay kaşığı yardımı ile doldurun.
  • Domatesleri tepesinden çapraz şekilde kesip çekirdeklerini çıkarın ve çay kaşığı ile iç harcını doldurun.
  • Ben tabağa maydonoz saplarını kullanarak lale şeklini verdim.
Afiyet olsun.
 

Ekli dosyalar

  • 304349da-44d3-4d8d-adec-bd697d884342.jpg
    304349da-44d3-4d8d-adec-bd697d884342.jpg
    141.3 KB · Görüntüleme: 0

Feray

Yeni Üye
Kurutulmuş Salatalık Eşliğinde Beyaz Peynir
MALZEMELER:

  • 20 gr kadar kuru salatalık
  • 200 gr klasik beyaz peynir
  • Zeytin yağı, limon, kuru nane
YAPILIŞI:
  • Yazgan kurutulan salatalıkları 1 saat kadar ılık suda beklettikten sonra 5 dk kadar kaynatalım.
  • En az 1 saat tatlandırmak amaçlı limon, tuz ve zeytin yağında bekletelim.
  • Son olarak peynirleri salatalık dilimlerine sararak servise hazırlayalım.
  • renk katmak için ben kuru domates kullandım tabakta ayrıca kuru nane yaprakları da tabakta eksik olan keskin dadı veriyor.
Afiyet olsun.
 

Ekli dosyalar

  • 6ccc5912-3846-467e-8b9e-e118a61f5b87.jpg
    6ccc5912-3846-467e-8b9e-e118a61f5b87.jpg
    205.4 KB · Görüntüleme: 2
  • bd9f2655-f930-4f74-bf06-f07497d48283.jpg
    bd9f2655-f930-4f74-bf06-f07497d48283.jpg
    162.9 KB · Görüntüleme: 2
  • 37afb3d5-0f41-41c9-aa3d-cc43d0a291eb.jpg
    37afb3d5-0f41-41c9-aa3d-cc43d0a291eb.jpg
    163.5 KB · Görüntüleme: 3

Feray

Yeni Üye
Ebruli Pankek
MALZEMELER :

  • 1 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 pkt vanilya
  • 1/2 pkt kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
  • Yumurta ve şekeri çırpalım, süt vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpalım. Son olarak unu ekleyip karıştıralım.
  • Karışımdan bir çay bardağı kadar (göz kararı) ayıralım, beyaz karışımı yağladığımız krep tavasına dökelim.
  • Ayırdığınız karışıma kakaoyu ekleyip karıştıralım. Kakaolu karışımı tavanın tam ortasına dökün ve bir bıçak yardımı ile şekil verin.
  • Üzerini kapak ile kapatın ,kısık ateşte pişirin. Üzeri göz göz olunca çevirin.
 

Ekli dosyalar

  • dede4430-165f-4164-b2fc-f860c6af4293.jpg
    dede4430-165f-4164-b2fc-f860c6af4293.jpg
    107.8 KB · Görüntüleme: 0
  • 45b1b072-10ad-46d3-ba46-a3810da65833.jpg
    45b1b072-10ad-46d3-ba46-a3810da65833.jpg
    124.5 KB · Görüntüleme: 0
  • 65e15db2-0839-440f-bf7c-0f2070275f83.jpg
    65e15db2-0839-440f-bf7c-0f2070275f83.jpg
    129.5 KB · Görüntüleme: 0

Feray

Yeni Üye
Doğal Süt Kaymağı Hazırlanışı
MALZEMELER

  • Süt
HAZIRLANIŞI
  • Ben yoğurt mayalamak için pişirdiğim sütün kaymağını ayırıyorum.
  • Sütü 15 dk kısık ateşte hiç karıştırmadan pişiriyorum.
  • Pişen sütü soğuması için 2 saat bekletiyorum daha sonra bir bıçak yardımı ile kaymağı üç parçaya kesiyorum. Son olarak kestiğim parçaları katlıyorum , bir saklama kabına alıp dolapta 12 saat bekletiyorum.
  • Üzerine bal ilave ederek servis yapıyorum. ( Manrıradan alınan kaymakların içeriği süt ,krema ve nişastadan oluşmaktadır genel olarak. Oysa bu hakiki sür kaymağı.)
Afiyet Olsun.
 

Ekli dosyalar

  • 42f810c6-f2bd-4429-a468-29d02907f6b7.jpg
    42f810c6-f2bd-4429-a468-29d02907f6b7.jpg
    61 KB · Görüntüleme: 1
  • 1979db87-dd7d-4ff3-bffe-57b4392b19fc.jpg
    1979db87-dd7d-4ff3-bffe-57b4392b19fc.jpg
    64.4 KB · Görüntüleme: 1
  • 20735762-cbd8-49aa-8164-546043b739ea.jpg
    20735762-cbd8-49aa-8164-546043b739ea.jpg
    83.7 KB · Görüntüleme: 1
Üst