Evde üretim yapanlara 1 Ocak 2021 den itibaren vergi muafiyeti geliyor !

Evet arkadaşlar bu güzel haberi sizlerle paylaşmak istedim. Malumunuz burada bir çok evden üretim yapan ve internet ortamında satan forumdaşımız bulunmakta.

1 Ocak 2021 den itibaren evden üretim yapıp internet ortamında satanlara vergi muafiyeti geliyor. Tabii ki son hali Resmi Gazetede yayınlandığı tarih itibari ile netleşecek.

İlerleyen günlerde konu daha da netlik kazanacaktır.

Ben ve diğer mali müşavir arkadaşlarım buradan sorularınıza olabildiğince cevap vermeye çözüm bulmaya çalışacağız. Bu başlık altında sorularınızı bekliyor olacağız. Umarım hepinizin faydalanabileceği yararlı bir başlık olur.

Sorularınızı bekliyoruz....

Ekli dosyalar

• Evde üretim yapanlara 1 Ocak 2021 den itibaren vergi muafiyeti geliyor !.jpg
    Evde üretim yapanlara 1 Ocak 2021 den itibaren vergi muafiyeti geliyor !.jpg
    142 KB · Görüntüleme: 1

jakoben

Administrator
Evet.
Bağlı bulunduğunuz vergi dairesine mükellefiyet kaydınızı açtırmanız ve ikametgah adresinizi burada iş yeri adresi olarak göstermeniz gerekmektedir.

jakoben

Administrator
Muhtemelen Aralık 2020 içinde resmi gazetede yayınlanıp son şekline kavuşacaktır. Ancak genel hatlarıyla bu şekilde bilgi verebiliyorum. Hangi sektörleri tam olarak gireceği bilgisine ulaştığımda buradan yazacağım. Sorularınız olursa yine sorun araştıralım.

jakoben

Administrator
Merhabalar, muhasebeci ile çalışma zorunluluğu var mı acaba?
Bir muhasebeci ile çalışma zorunluluğu aslında hiç bir zaman yok. Ancak her meslekte olduğu gibi bu da bir meslek erbabının ilgilenmesi gereken bir konu olduğu için ve herhangi bir sorunla karşılaşmamanız için bir serbest muhasebeci mali müşavir desteği almanızda büyük yarar var.

Eşime sordum, çünkü o da evden çalışıyor. Web sitesi tasarlıyor, sosyal medya reklam danışmanlığı yapıyor. O da muhasebecisini aradı, şöyle söylemişler: yıllık geliri 10.000 tl nin altında kalanlar için geçerli olacakmış ve evde çalışıp vergiden muaf olmak isteyenler bulundukları şehrin vergi dairesinden muaf yazısı alacaklarmış. Kesin o yazı için vezneye para yatırmak gerekecektir. :)
Ben böyle duydum. Umarım herkes istediği çalışma koşullarına kavuşur. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum 🌻

Eşime sordum, çünkü o da evden çalışıyor. Web sitesi tasarlıyor, sosyal medya reklam danışmanlığı yapıyor. O da muhasebecisini aradı, şöyle söylemişler: yıllık geliri 10.000 tl nin altında kalanlar için geçerli olacakmış ve evde çalışıp vergiden muaf olmak isteyenler bulundukları şehrin vergi dairesinden muaf yazısı alacaklarmış. Kesin o yazı için vezneye para yatırmak gerekecektir. :)
Ben böyle duydum. Umarım herkes istediği çalışma koşullarına kavuşur. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum 🌻
Bu ülkenin kaderi para arttırmak için para ödemek. Teşekkürler cevap için .😀🙃

jakoben

Administrator

Esnaf vergi muafiyeti alma dilekçesine buradan ulaşabilirsiniz.

Birileri lütfen İstanbul sosyete pazarlarından aldığı tekstil ürünlerini (parça kumaş, güpür, dantel, makara ipi, makas, mezura, toplu iğne, tela...) gibi malzemeleri e-ticaret ile satıyor olsun ve bu belgeyi alıp internetten satış yapsın. 😄

Bugün dileğim bu. Ben yapamadım bari başka biri yapsın. Tam fırsat işte, keşke İstanbul'da olsaydım. :sneaky:

Birileri lütfen İstanbul sosyete pazarlarından aldığı tekstil ürünlerini (parça kumaş, güpür, dantel, makara ipi, makas, mezura, toplu iğne, tela...) gibi malzemeleri e-ticaret ile satıyor olsun ve bu belgeyi alıp internetten satış yapsın. 😄

Bugün dileğim bu. Ben yapamadım bari başka biri yapsın. Tam fırsat işte, keşke İstanbul'da olsaydım. :sneaky:
İnstagram da bir çok sayfa var uygun kumaş ve malzeme satan söylemek doğru olur mu bilmiyorum ama mesela ben Kumaş nerden diye bir sayfadan harika parça kumaşlar aldım. aynı sayfanın birde malzeme satışı sayfası var fiyatlar uygun.

İnstagram da bir çok sayfa var uygun kumaş ve malzeme satan söylemek doğru olur mu bilmiyorum ama mesela ben Kumaş nerden diye bir sayfadan harika parça kumaşlar aldım. aynı sayfanın birde malzeme satışı sayfası var fiyatlar uygun.
çok teşekkür ederim :) instagramda dediğiniz gibi çok sayfa var ama güvenmek de zor oluyordu. Siz aldıysanız benim için referans olur, hemen bakacağım ürünlerine. 🌹