Evde Reçel Yapımı

Mkarayasar

Administrator
Merhaba arkadaşlar. Kahvaltıların vazgeçilmez tatlısı olan reçel ile ilgili birkaç ipucu ve ayva reçeli tarifi paylaşacağım.

Malzemeler
  • 4 adet ayva
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
  • Ayvalar kabukları soyularak dilimlenir (yaklaşık yarım cm kalınlığında ve 2 cm eninde dilimleyin).
  • Bu işlem yapılırken çekirdekleri ve kabukları bir kenarda biriktirilir.
  • Ayvalar dilimlendikten sonra bir kabın içine alınarak üzerine geçecek şekilde su ilave edilir, kabuklarını ve çekirdeklerini de bir tül içerisinde ayvalarla bekletin ve zaman varsa bir gece bekletilir.(kokusunu ve rengini alması sağlanır.)
  • Şerbeti için şeker ile suyunu ocağa alın kaynadıktan 10 dk sonra ayvaları ve tüle sarmış olduğumuz kabuklarla çekirdekleri tencereye atın kaynatın.
  • Yüksek ateşteyken köpüklerini temizleyin.(şekerlenmesini önlemek amaçlı)
  • Reçel istenilen kıvamı alana kadar kaynatılır.
  • Ocağı kapatmaya yakın limon suyu eklenir, birkaç dakika daha kaynatıldıktan sonra alınır.
  • Soğumasını beklemeden kavanozlara paylaştırılıp kapağı kapatılır
Afiyet Olsun :)

ayva reçeli 1.jpgayva reçeli 2.jpgayva reçeli 3.jpg
 
Son düzenleme:

Feray

Yeni Üye
Bugün sizlere yaptığım portakal reçelleri için bir tarif paylaşacağım. Sorularınız olursa bu postun altında cevaplayabilirim. Afiyet olsun....


Malzemeler
  • Yarım kilogram kadar portakal kabuğu
  • 1 litre kadar taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 kilogram toz şeker
  • 1/4 çay kaşığı limon tuzu
Hazırlanışı
  • Portakallar bol su altında fırçalanarak iyice yıkanıp, temizlenir.
  • Portakal kabukları dilimlenir.
  • Portakal kabuklarının beyaz iç kısımları bıçak ile kesilip, çıkartılır.
  • Yuvarlanan kabuklar tek tek iğne ile uzunca, sağlam bir ipe dizilir yada kürdanla şekli korunur.
  • Portakal kabuklarının acısının çıkması için 2 saat aralıklarla suyu değiştirilir, bu işlem sabahtan akşama kadar sürmelidir.
  • Beklemek istemeyenler ise portakal kabuklarını 4 defa suyunu değiştirerek kaynatmalılar.
  • Derin bir tencereye şeker ve portakal suyu konulup, şeker eriyene kadar kaynatılır.
  • Portakal kabukları eklenerek, reçel kıvamını alana kadar kaynatılır.
  • Bu arada üzerinde oluşan köpükler alınır.
  • İndirmeye yakın limon tuzu eklenip, bir iki taşım daha kaynatılır.
  • Reçel ocaktan indirilir.
  • Portakal kabuklarını dizdiğimiz ip çıkartılıp, atılır.
  • Cam kavanoza sıcakken doldurulup, kapağı kapatılıp ters çevrilir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Becerikli Kadın

Administrator
Arkadaşlar, bu konuyla ilgili bi tecrübemi sizlerle paylaşmak isterim. Bizim evde çok fazla reçel tüketilir. Bu yüzden her meyveden reçel yaparım. Çok ta sevilir. Benden ücret karşılığı almak isteyenler de olurdu. Derken tarım bakanlığına müracaat edip evde reçel üretim izni aldım ve bu izinle reçellerimi dükkanlarda satabildim. Belki sizlere bu bilgi yol gösterir diye burada paylaşmak istedim.
 
Üst