Mkarayasar
Administrator
Merhaba arkadaşlar. Kahvaltıların vazgeçilmez tatlısı olan reçel ile ilgili birkaç ipucu ve ayva reçeli tarifi paylaşacağım.
Malzemeler




Malzemeler
- 4 adet ayva
- 4 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Ayvalar kabukları soyularak dilimlenir (yaklaşık yarım cm kalınlığında ve 2 cm eninde dilimleyin).
- Bu işlem yapılırken çekirdekleri ve kabukları bir kenarda biriktirilir.
- Ayvalar dilimlendikten sonra bir kabın içine alınarak üzerine geçecek şekilde su ilave edilir, kabuklarını ve çekirdeklerini de bir tül içerisinde ayvalarla bekletin ve zaman varsa bir gece bekletilir.(kokusunu ve rengini alması sağlanır.)
- Şerbeti için şeker ile suyunu ocağa alın kaynadıktan 10 dk sonra ayvaları ve tüle sarmış olduğumuz kabuklarla çekirdekleri tencereye atın kaynatın.
- Yüksek ateşteyken köpüklerini temizleyin.(şekerlenmesini önlemek amaçlı)
- Reçel istenilen kıvamı alana kadar kaynatılır.
- Ocağı kapatmaya yakın limon suyu eklenir, birkaç dakika daha kaynatıldıktan sonra alınır.
- Soğumasını beklemeden kavanozlara paylaştırılıp kapağı kapatılır



Son düzenleme: